Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Eredeti cím: Mr. Peabody and Sherman
 • Rendezők: Rob Minkoff
 • Forgatókönyvírók: Craig Wright
 • Szinkronhangok: Ty Burrell, Max Charles, Ariel Winter, Stephen Colbert, Leslie Mann, Allison Janney
 • Zene: Danny Elfman
 • Játékidő: 92 perc
 • Bemutató:
  • USA 2014. Március 7.
  • Magyar 2014. Március 13.
 • Bevétel: $ 275,698,039

2014-ben bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely a 28. DreamWorks-film, a Rocky és Bakacsin kalandjai című rajzfilmsorozat Peabody valószínűtlen történelme című szegmense alapján készült. A rendezője Rob Minkoff, a producerei Alex Schwartz és Denise Nolan Cascino, az írója Craig Wright, a zeneszerzője Danny Elfman. A mozifilm a DreamWorks Animation gyártásában készült, a 20th Century Fox forgalmazásában jelent meg. Műfaját tekintve sci-fi filmvígjáték. Az Egyesült Királyságban 2014. február 7-én, az Egyesült Államokban 2014. március 7-én, Magyarországon 2014. március 13-án mutatták be a mozikban.
A történet az 1960-ban indult amerikai Rocky és Bakacsin kalandjai-n alapszik, amelynek szegmense a Peabody valószínűtlen történelme, és amelyben egy szuper okos kutya, és barátja, egy kisfiú visszautaznak a múltba, a történelem nagy eseményeihez.

Cselekmény

A történet középpontjában Mr. Peabody, a világ legokosabb személye (aki történetesen egy kutya) áll. A film bemutatja, Mr. Peabody miként fogadja örökbe Shermant, az átlagos emberkisfiút, akivel, Peabody saját találmányán, a Voltkomppal, egy különleges időgéppel, a két kalandor izgalmas utazásokat tesz a múltba, hogy megismerjék a történelem nagy eseményeinek háttereit. A dolgok akkor vesznek váratlan fordulatot, mikor Sherman hibájából a Voltkomp meghibásodik, és veszélybe kerül az egész téridő-kontinuum, Peabody pedig élete talán legnehezebb kihívásával találja szemben magát – vajon belőle válhat-e jó szülő?

Produkció

Rob Minkoff rendező jó pár évvel korábban tervbe vetette Mr. Peabody és Sherman kalandjainak egész estés mozifilmjét. Legelsőnek 2003-ban vetette fel az ötletet, és ideiglenes szerződést kötött a Sprocketdyne Entertainment és Bullwinkle Studios-szal egy élőszereplős/animációval ötvözött Mr. Peabody és Sherman film elkészítésére, amelyet minden bizonnyal ő rendezett volna. A produkció becsődölt, és a film nem készült el.
2006-ban Minkoff csatlakozott a Dreamworks-höz, akikkel megállapodott a film számítógép-animációs feldolgozásában. Andrew Kurtzman írta meg a forgatókönyvet, Minkoff pedig elfoglalta a rendezői széket, és teljes gőzerővel folyamatba helyezte a film munkálatait.
A film eredeti szereposztásban Robert Downey Jr. szolgáltatta volna Mr. Peabody hangját, ő azonban 2012 márciusában visszavonult a munkálatoktól, a szerepet helyette a Modern családból ismert Emmy-díj-as Ty Burrell vette át. Sherman hangjának, A csodálatos Pókemberben, Peter Parker fiatalkori énjét alakító Max Charles-t választották ki. Stephen Colbert, Leslie Mann, Ariel Winter is csatlakozott a film főszereplőinek gárdájához, valamint a híres történelmi személyek hangjaiként hallható Mel Brooks, Stanley Tucci, Patrick Warburton, Lake Bell, Zach Callison, és Dennis Haysbert.

Kiadás egy rövidfilmmel

Egy rövidfilm készült a DreamWorks Animation jóvoltából, melynek címe: Rocky és Bakacsin új kalandja, mely a Rocky és Bakacsin kalandjai című televíziós rajzfilmsorozaton alapul. A rövidfilmet Gary Trousdale, a Szépség és a Szörnyeteg társrendezője jegyzi, producere Nolan Cascino, forgatókönyvírója Thomas Lennon és Robert Garant. Ebben a rövidfilmben Rocky hangját June Foray, Bakacsin hangját pedig Tom Kenny kölcsönzi. A rövidfilm a mozifilm előtt lett volna látható, de végül nem valósult meg. Ennek helyében a Majdnem otthon című rövidfilm volt látható, mely egyben az első előzetese is a Végre otthon című egész estés animációs filmnek. A fent említett rövidfilm a Mr. Peabody és Sherman kalandjai Blu-Ray kiadványába kerül.