Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Rendezők: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
 • Forgatókönyvírók: Jared Bush, Phil Johnston
 • Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, James Hong
 • Zene: Hans Zimmer
 • Játékidő: 95 perc
 • Bemutató:
  • USA 2016. Január 29.
  • Magyar 2016. Március 17.
 • Bevétel: $ 521,170,825
Kung Fu Panda 2.
(2011)
<>  

Egész estés amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amelyet 2016-ben mutattak be a mozikban. A 32. egész estés animációs film a DreamWorks-től. A film a Kung Fu Panda sorozatnak harmadik része. Jennifer Yuh Nelson rendezte, aki az első két résznek is a direktora volt. A film nyolc évvel követi az első részt, és öt évvel a másodikat, valamint a történet pont ott folytatódik, ahol az utolsó rész (befejezetlenül) abba maradt.
A főszereplő hangját ezúttal is Jack Black kölcsönzi, valamint a többi szereplő, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen és David Cross szintén visszatérnek korábbi szerepükben. Új szereplőként csatlakozott a filmhez Bryan Cranston, aki Po biológiai apjának hangját kölcsönzi, Kate Hudson, egy csinos pandalány szerepében, valamint J. K. Simmons, mint a film új gonosza. Randall Duk Kim és Jean-Claude Van Damme szintén hallhatók kameoszerepben.
A filmet a Dreamworks Animation gyártotta, és a Paramount Pictures forgalmazta. Amerikában 2016. január 29-én mutatták be, míg Magyarországon két hónappal később március 17-én jelent meg.

Cselekmény

A történetet elején a kínai Szellemvilágban (a halál utáni másvilágban) a néhai Oogway mester megküzd Kai-al, egy szellemharcossal, aki évmilliók során elsajátította hogyan lehet elvenni másoktól a chi-t (az életenergiát) ami ezáltal a saját természetfeletti erejét növeli. Kai ezzel a módszerrel elveszi Oogway chi-jét is, amit arra használ fel, hogy visszatérjen a halandóvilágba, és ott bosszút álljon a nagymester tanítványain. Oogway azonban figyelmezteti, hogy van egy "harcos" kiknek végzete, hogy megküzdjön Kai-al és le is fogja őt győzni. Kai azonban nem hiszi ezt, és a halandó világba visszatérve megkezdi a Sárkányharcos (Po) felkutatását.
Eközben Shifu mester bejelenti a visszavonulását, és, hogy az Őrjöngő Ötös továbbképzését mostantól Póra bízza. Po azonban nem érzi, hogy készen állna arra, hogy kung fut tanítson, mert bizonyítottan is rossz tanár, a tanítványok is folyton megsérülnek. Shifu szerint Pónak előbb önmagára kéne rátalálni, és aztán arra, hogy mivé kell válnia.
Po találkozik biológiai édesapjával Li Shan-nal (aki az előző film végén megtudta, hogy a fia életben van egy az univerzumtól kapott üzenetben). Apa és fia nagyon örülnek, hogy hosszú idő után újra egymásra találtak, noha Po fogadott apja Mr. Ping meglehetősen féltékeny a találkozásra. Nem sokkal ezután Béke völgyét megtámadják azok a legyőzött kung fu mesterek, akiknek Kai elvette a chi-jét, és immár ő irányítja őket. Figyelmezteti Pót és az Ötöket, hogy hamarosan ők következnek. Ők rövidesen kiderítik, hogy Kai egykor Oogway mester legközelebbi barátja volt, mígnem Oogway száműzte őt a Szellemvilágba, mert Kai mérhetetlenül hataloméhessé vált. Kait csak a chi igazi mestere tudja legyőzni, ennek a tudásnak a birtokában pedig egyedül a pandák állnak (maga Oogway is egy pandapopulációtól tanulta el a chiadás ősi technikáját). Po, hogy elsajátítsa eme módszert, hazautazik Li-vel a pandák titkos falujába, ami a hegyekben áll. Mint később kiderül, Mr. Ping is velük tart titokban. Pónak először fel kell fedeznie milyen pandának lenni, és milyen pandaként élni, aminek hálásnak érzi, hogy részese lehet. Ennek köszönhetően idővel teljesen új oldalról ismeri meg saját magát és a fajtáját.
Közben Kai sorra elveszi Kína minden kung fu mesteréének chi-jét. Shifu és az Ötök megkísérlik őt megállítani, de Kai végül őket is legyőzi, egyedül Tigrisnek sikerül elmenekülnie, aki elindul a pandafaluba, hogy figyelmeztesse Pót. Kai közben a megszerzett mesterek chi-jét arra használja, hogy elpusztítsa a Jade palotát és vele együtt Oogway emlékművét. Tigris értesíti Pót a közelgő veszélyről, mire Li és a pandák a menekülésüket tervezik. Mikor Po arra kéri az apját tanítsa meg neki a chi adását, Li felfedi, hogy a pandák már rég elfelejtették ezt a technikát, és csak azért mondta, hogy meg tudja tanítani rá Pót, mert nem akarta őt veszélyben tudni. Pót nagyon bántja, hogy az apja hazudott neki, s végül úgy dönt elindul egymaga felvenni a harcot Kai-al. Közben Mr. Ping végre megbékél a Li iránt érzett féltékenységével, és biztosítja őt, hogy Pónak ebben a helyzetben, most nagy szüksége van mindkét apjára, és nem számít mi vár rá, mellette kell állniuk, mint egy család.
Li vezetésével a pandák felajánlják Pónak a segítségüket a Kai elleni küzdelemben, és arra kérik, tanítsa meg őket kung fuzni. Po beleegyezik, és Shifu egyik tanácsa alapján megkezdi a pandák kiképzését, azáltal, hogy mindegyiküket a saját egyedi tehetségük szerint tanítja meg küzdeni. Így hamar igazi harcművészeket farag belőlük. Mikor Kai megérkezik, és a csatlósaival megtámadja a falut, óriási ellenállásba ütközik a pandák részéről. A tervük azonban elbukik, mikor Po megkísérli alkalmazni Kai-on a Wuxi Ujj fogást (amivel Tai Lungot is legyőzte az első filmben), ám ő felfedi, hogy fogás nem működik szellemeken. Kai kis híján felülemelkedni Pón és a többi pandán, mígnem Pónak támad egy ötlete: mivel nem tudja visszaküldeni Kait a Szellemvilágba, ezért az egyetlen megoldás, ha elviszi őt oda. Így saját magán alkalmazza a Wuxi Ujj fugást, és ezáltal magát is és Kait is a Szellemvilágba repíti.
A két fél a túlvilágon folytatja a küzdelmet, ahol Kai egyre közelebb kerül ahhoz, hogy legyőzze Pót. Ám Li, Ping és Tigris meg a többi panda együttesesen alkalmazzák a chi adás technikáját, mely során mind megköszönik Pónak amit értük tett, és amikre tanította őket. Ezáltal újult életerőt adnak neki, mellyel Po képes lesz folytatni a harcot. Immár ő is felismeri a chiadás technikáját, és ezzel le is győzi Kait, akiben túláramlik az erő, a Pótól kapott chitől és végül megsemmisül. Ezáltal minden legyőzött kung fu mester beleértve Shifut és az Ötöket is, visszakapja chijét, és újra a régiek lesznek.
Po a Szellemvilágban találkozik Oogway mesterrel, aki biztosítja őt, hogy kalandjai a végéhez értek. Elmondása szerint egykor azért választotta Pót Sárkányharcosnak, mert tudta róla hogy nagy erő lakozik benne, hisz az ősi pandák leszármazottja, valamint ő a ying és yang megtestesítője is. Felajánlja Pónak a választást: vagy itt marad a Szellemvilágban az idők végezetéig vagy visszatér a családjához és a barátaihoz a halandó világba. Po némi habozás után az utóbbi mellett dönt.
A film végén Po, az Őrjöngő Ötös és a többi panda együtt alkalmazzák a chi adást, hogy újjáépítsék a Jade palotát és egész Béke völgyét. Mindeközben Po büszkén néz végig a családján a barátain, és a falun, ahol kalandjai elkezdődtek.