Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 • Rendezők: Jennifer Yuh Nelson
 • Forgatókönyvírók: Jonathan Aibel, Glenn Berger
 • Szinkronhangok: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Gary Oldman
 • Zene: Hans Zimmer, John Powell
 • Játékidő: 91 perc
 • Bemutató:
  • USA 2011. Május 26.
  • Magyar 2011. Június 2.
 • Bevétel: $ 665,692,281
Kung Fu Panda
(2008)
<> Kung Fu Panda 3.
(2016)

2011-es, 3D-s, amerikai számítógépes animációs, harcművészeti akciófilm, komédia, és dráma, amit Jennifer Yuh Nelson rendezett, a Dreamworks Animation gyártott, és a Paramount Pictures terjesztett. A 2008-as Kung Fu Panda folytatása, amiben Po és a barátai Shen úr hatalomra lépése ellen harcolnak, bevetve egy új fegyvert, miközben a hatalmas panda felfedez egy nyugtalanító láncszemet, ami a múltjához vezet. Az eredeti filmben lévő szereplők hangjai vannak ebben a filmben is, kivéve Shen urat, akinek a hangja Gary Oldman.

Cselekmény

Évekkel az első film eseményei előtt Shen úr (Gary Oldman) az ősi Kínában lévő Gongem várost uraló páva klán fia, tűzijáték - mint fegyverzet - után kutat. Miután megtudja a jövendőmondó kecskétől (Michelle Yeoh), hogy egy "fekete-fehér harcos" fogja legyőzni őt, Shen összetoboroz egy hadsereget, hogy kiirtsa a panda népességet, ezzel megakadályozva a jóslat beteljesülését. Shen szülei, megrémülve eme kegyetlenségtől, száműzik a bosszúszomjas Shen-t a városból.
Harminc évvel később, Po (Jack Black) éli az álmát, mint egy sárkány harcos, megvédve a Béke völgyét a barátai és a kung fu mesterei (az Őrjöngő Ötös) mellett. Azonban Shifu mester (Dustin Hoffman) szerint még el kell érnie a belső békét. Miközben segít megvédeni egy falut a farkas banditák ellen, akik finomított fémet lopnak Shen úrnak, Po megzavarodik a farkasok vezetőjének páncélzatán lévő szimbólum láttán, ami egy visszaemlékezést okoz Póban az édesanyjára. Ezáltal a farkasok elszöknek. Po megkérdezi lúd édesapját, Mr. Ping-et (James Hong) az eredetéről, de Ping mindössze annyit tud mondani, hogy kisgyermekként talált rá Póra egy retekkel teli ládában, és ezután befogadta.
Shifu megtudja, hogy Shen megölte Mennydörgő Orrszarvú mestert (Victor Garber), a kung fu tanács vezetőjét, akinek dolga a város védelme volt. Shen egy újonnan kifejlesztett fegyvert, egy ágyút használ, aminek segítségével el akarja törölni a kung fu hagyományt és meg akarja hódítani Kínát. Elküldi Pót és a Őrjöngő Ötöst, hogy állítsák meg Shen-t, akik mikor Gongem városba érnek, látják, hogy Shen erői már megszállták a helyet. Rátalálnak két bebörtönzött tanácsosra, Ökör mestert (Dennis Haysbert) és Krokodil mestert (Jean-Claude Van Damme), és segítséget kérnek, hogy megszabadítsák a várost, de mindkét mester arra hivatkozik, hogy ők tehetetlenek Shen fegyverei ellen, ezért visszautasítják. A farkasok vezetője észreveszi Pót és az Ötöket, és üldözőbe veszi őket, majd végül Shen vártornya előtt elkapja őket.
Po és az Őrjöngő Ötös azonban kiszabadítja magát, és elpusztítják Shen ágyúját. Azonban Po fejében ismét bevillan egy régi emlék, ahogy meglátja azt a szimbólumot, amit korábban is látott Shen tollazatán, így Shen elszökik és egy ágyú arzenállal szétlövi a tornyot. Miután Po és a Őrjöngő Ötös is elmenekül, Tigris (Angelina Jolie) keresztezi Po útját. Po elmagyarázza, hogy emlékszik, hogy Shen jelen volt azon az éjjelen, amikor szétválasztották Po szüleit, és válaszokat akar követelni Shen-től a múltjával kapcsolatban. Meglepően empatikusan (a Kung Fu Panda - A harc művészete c. rövidfilmben Tigrist árvaként is mutatják), Tigris azt tanácsolja Pónak, hogy a saját biztonsága érdekében vonuljon vissza. Mindazonáltal, Po betör Shen ágyútermelő gyárába és szembeütközik vele, amivel véletlen keresztezi az Ötök tervét, vagyis a gyár lerombolását. Shen hamisan azt állítja a zavarodott Pónak, hogy a szülei soha sem szerették őt, majd kilövi őt a gyárból egyenesen egy folyóba, közben pedig elkapja a Ötöket.
Pót megmenti Shen jövendőmondója, akit Shen száműzetett abba az elhagyatott faluba, ahol Po született. A jövendőmondó segít neki emlékezni a múltjára. Po rájön, hogy amikor fiatal volt, a szülei feláldozták magukat azért, hogy megmentsék őt Shen hadseregétől. Az édesanyja elbújtatta őt egy retekkel teli ládába, és aztán elcsalta Shen erőit. Po ezáltal eléri a belső békét, miután rájött, hogy ettől a tragédiától eltekintve végül is egy elég boldog életet élt.
Po visszatér Gongem városba, hogy megmentse az Őrjöngő Ötöst és megakadályozza Shen hatalomra lépését. A folytatódó csatában (amiben Orrszarvú és Krokodil mester is részt vesz, miután Shifu rábeszélte őket, aki szintén segít a harcban) Po a belső békéjét használja egy kung fu technika aktiválásához, amivel elhárítja Shen ágyúgolyóját, és átirányítja a hajóhada felé, ami megsemmisül (Shifu mester mutatta ezt a technikát Pónak korábban a filmben). Po megpróbálja ráébreszteni Shen-t, hogy hagyja feledésbe a múltját, de ő továbbra is végezni akar Póval, aki véletlenül elvágja az ágyút tartó köteleket, ami aztán ráesik és összezúzza Shen-t. A győzelem után Po visszatér a Béke völgyébe, Mr. Ping-hez, bejelentve, hogy ráébredt, ő az édesapja. Egy időben Po biológiai édesapját (Fred Tatasciore) látjuk, ahogyan egy messzi-messzi rejtett faluban éldegél, amit a túlélő pandák laknak, és hirtelen megérzi, hogy a fia életben van.

Gyártás

Miután az eredeti Kung Fu Pandát kiadták 2008-ban, Dreamworks Animation egy második filmet tervezett Pandamoneum címmel, amit 2010-re The Kaboom of Doom-ra változtattak, mielőtt egyszerűen csak újratitulálták Kung Fu Panda 2-re. Jennifer Yuh Nelson-t - aki az első film történetének a feje volt - megkérték, hogy ő rendezze meg a folytatást. Az eredeti film szereplői visszatértek, hogy most is az ő hangjukat használják a filmben. Mint a másik DreamWorks Animation filmek, amiket 2009-ben kezdtek el gyártani, a Kung Fu Panda 2 a DreamWorks InTru 3D térhatású technológiájával lett megcsinálva. Jonathan Aibel és Glenn Berger, az első film szövegkönyv írói és gyártói visszatértek, hogy megírják a folytatást, közben Charlie Kaufmannal konzultálva.
A Kung Fu Panda 2-ben, a gyártó csapat magasabb ismeretséget mutatott Kínával szemben. 2008-ban, a Kung Fu Panda kiadása után, DreamWorks CEO Jeffrey Katzenberg és más Dreamworks tagok meglátogatták Chengdu városát, amit a "pandák szülővárosának" tartanak. Azon kívül, hogy igazi pandákat láttak, a csapat tagjai tanultak dolgokat a helyi kultúrával kapcsolatban. Katzenberg azt állította, hogy a Kung Fu Panda 2 Chengdu sok elemét magába foglalja.Berger azt mondta: Soha nem úgy gondoltunk erre a filmre, hogy Kínában készült, amerikaiak számára; ez egy film egy mitikus, egyetemes Kínában, és a világon mindenki számára készült.