Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

A producer nyilatkozott a tervekről.

Úgy tűnik, Hollywood egyetlen sikeres franchise-t sem hagy sok ideig parlagon heverni, most éppen a Dreamworks két legendás és két kevésbé legendás mesét eredményező hőse (és az ő fegyverhordozója) van terítéken, ugyanis a Shrek és a Csizmás Kandúr is rebootot kap.

Persze a Shreket eddig sem tekintették a stúdiónál lezártnak, az ötödik résznek még a forgatókönyve is elkészült, de ezen a ponton már biztosra vehetjük, hogy a 2019-es bemutató, és valószínűleg ezzel ez az egész projekt sem fog összejönni. Helyette tiszta lapot kaphat mindenki kedvenc ogréje, méghozzá nem is akárkinek a felügyelete alatt: Chris Meledandri a Gru-filmek producere lesz az újrázások felelőse.

Ezt ő maga mondta el a Varietynek, ahol elképzeléseiről is beszámolt: "Rengeteg szórakozást tartogat még ez a világ, de nem könnyű megugrani a lécet, hogy egy olyan sztorival álljunk elő, amit tényleg érdemes elmesélni. Egy teljesen új narratívát keresünk."

Egy dologban azonban mégsem fog elszakadni az elődöktől az új Shrek: "A szinkronszínészek zseniális munkát végeztek, és bár sok érv szól a teljes újrázás mellett, nem tudom legyőzni a nosztalgikus érzéseimet, amik ezekhez a szereplőkhöz kötnek. A kihívás számunkra az, hogy kitaláljunk valamit, ami nem csak egy szimpla folytatás."

Meledandri szavai alapján tehát úgy tűnik, hogy Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy és Antonio Banderas is visszatérhet, ennek megfelelően pedig a készülő Shrek sem lesz teljes reboot, amivel talán a várható rajongói felháborodás is mérséklődik.

A Dreamworks animációs részlegét egyébként 2016-ban vásárolta meg 3,8 milliárdért a Universal stúdiót (és így rajta keresztül a Grut gyártó Illumination Entertainmentet is) birtokló Comcast, a cél tehát valószínűleg az, hogy a Gruhoz hasonló sikerű és hasonlóan hosszú életű franchise szülessen (újra) a magának való ogre karakterére építve.

2018. NOVEMBER 13.